Eiken bijgebouwen, stevig en stijlvol

Eikenhout heeft op verschillende vlakken een sterke reputatie, letterlijk én figuurlijk. Denk aan eiken meubels. Deze zijn stevig, stijlvol en tijdloos. En de beste whisky, die rijpt op eikenhouten vaten. Wist u dat u deze eigenschappen ook kan toedichten aan eiken bijgebouwen? Eiken bijgebouwen zijn stijlvolle en karaktervolle eyecatchers die erg lang meegaan en weinig onderhoud vergen. Interesse om een tijdloos bijgebouw te realiseren in uw tuin?

Massief eiken bijgebouwen

Wanneer we spreken over eiken bijgebouwen, spreken we over houten bijgebouwen die van kop tot teen in eikenhout worden opgetrokken. Zowel frame als dakbedekking worden gemaakt van eikenhout en langs de buitenzijde wordt gewerkt met mooie ononderbroken eiken planken. Daardoor krijgt u vlakke planken van hoek naar hoek, zonder onderbrekingen halverwege. Eikenhout is een sterke en harde houtsoort, die toch makkelijk te bewerken en af te werken valt. Dit maakt dat we uit eikenhout stevige bijgebouwen kunnen maken, aangepast en bewerkt op maat van de klant. Bovendien kent eikenhout een mooie vergrijzing, u hoeft gewoon de natuur zijn gang te laten gaan, want uw eiken bijgebouw onderhoudt zichzelf.

Wanneer we spreken over eiken bijgebouwen, spreken we over houten bijgebouwen die van kop tot teen in eikenhout worden opgetrokken.

Eiken bijgebouwen, kiezen voor duurzaamheid

De ene eik is natuurlijk de andere niet en daarom is het belangrijk om bij het bouwen van eiken bijgebouwen te kijken naar de afkomst van het gebruikte eikenhout. Bij gebruik van eik uit Europa, mag u ervan uitgaan dat dit eikenhout geproduceerd werd vanuit een filosofie van duurzaam bosbeheer. Dit betekent dat voor elke omgehakte boom sowieso een nieuwe in de plaats komt. De keuze voor Europees hout heeft nog een ander voordeel. De afstand die Europese eik moet afleggen is immers een pak beperkter dan bij tropisch hardhout. Dat scheelt meteen in ecologische voetafdruk! Daarenboven kunt u kiezen voor FSC hout. FSC staat voor Forest Stewardship Council of Raad voor Duurzaam Bosbeheer, wat betekent dat het hout uit bossen komt die verantwoord beheerd worden. Van eiken bijgebouwen in FSC hout kunt er u van op aan dat het hout afkomstig is uit een bos waar rekening wordt gehouden met ecologie en economie. Zo kunt u met een gerust hart genieten van uw eiken bijgebouw.

Niet alle houten bijgebouwen hoeven eiken bijgebouwen te zijn.

Zijn alle bijgebouwen eiken bijgebouwen?

Niet alle houten bijgebouwen hoeven eiken bijgebouwen te zijn. Er zijn uiteraard nog andere mogelijkheden qua hout. Welke houtsoort te kiezen? Dat hangt af van de stijl die u voor uw bijgebouw verkiest. De meeste landelijke bijgebouwen worden opgetrokken in eikenhout, waar voor moderne bijgebouwen eerder beroep wordt gedaan op tropisch hardhout. Modern of landelijk? Exclusieve carport of poolhouse? Buitenkeuken of tuinkantoor? Bij de Boomkamer werken we op uw maat. Contacteer ons en wij overlopen graag samen met u de verschillende mogelijkheden en stijlen.

Leef de droom

Van landelijke poolhouse of luxueus tuinkantoor tot high standard wellnesscocon of buitenkeuken met haard, wij gaan steeds dat tikkeltje verder om uw woondroom te realiseren. Onze 3D-ontwerpen resulteren in unieke, creatieve projecten op maat die balanceren tussen functionaliteit en esthetiek: de kers op de taart voor al wie een luxueuze, ambitieuze levensstijl geniet. Leef de droom, realiseer uw genotsmoment. De Boomkamer, da’s authentieke luxe op maat, voor het leven.

Overtuigd?
Vraag nu uw
offerte aan
Vragen?
Neem nu
contact op
onze Referenties
onze projecten
Beste klant,

Van zaterdag 19/12/20 tot en met zondag 03/12/21 rusten wij even uit tijdens onze jaarlijkse kerstvakantie.
Vanaf maandag 04/01/21 kunnen wij uw email terug beantwoorden.

In tussentijd kunt u genieten van onze exclusieve boomkamers via de volgende kanalen:
Het Boomkamer®-team wenst jullie een prettige en gezonde kerstvakantie toe, tot binnenkort!